drukwerk

huis

wat is er mogelijk


Onze drukkerij beschikt over persen geschikt voor verschillende opdrachten, zo kunnen wij uw order op de meest economische wijze voor u realiseren. Hoewel steeds meer werkzaamheden plaatsvinden op het digitale vlak, blijft de drukkerij hét productiecentrum van het bedrijf. Dit is de plaats waar de werkelijke reproductie van uw drukwerk plaatsvindt.

Vraag nu een op maat gemaakte offerte aan.OFFERTE AANVRAGEN
“ Be BOLD or ITALIC , never regular ”heidelberg

historie

Joseph Hubert Romans, 1910 - 1998, oprichter drukkerij Econoom.
Jos Romans genoot zijn opleiding bij drukkerij Heldt in Beek die toen gevestigd was tegenover zijn ouderlijk huis in de Burg. Janssenstraat te Beek. Naast zijn normale werkzaamheden bij Heldt colporteerde hij voor rouwdrukwerk in Beek en omgeving waarvoor hij van Heldt provisie ontving. Na zijn werk legde hij zich toe op het inbinden van allerlei boeken en tijdschriften. Een vooruitziende blik deed hem besluiten om bindersmateriaal in te slaan vlak voor de oorlog, hierdoor heeft hij gedurende de oorlog bindwerk kunnen uitvoeren voor mensen die interesse hadden om alles gerangschikt te bewaren. In 1937 startte Jos Romans zijn eigen bedrijf, boekbinden en handel in drukwerk.

Na aanschaf van een lichtdrukmachine begin jaren veertig, werden bouwtekeningen en bestekken gemaakt voor vele architecten in de regio. Vanaf 1944 kwamen daar fronttekeningen bij die gemaakt werden voor het Amerikaanse leger. Bij toeval werd Jos Romans door een legerofficier getipt om zich na de oorlog in offset-techniek te verdiepen want dat werd de toekomst. De tijd na de oorlog, de wederopbouw, waren lichtdrukken en bestekken vervaardigen, de voornaamste bezigheid. Halverwege de jaren vijftig werd begonnen met offsetdruk, een vooruitstrevend procedé, waar veel andere drukkerijen pas in de zeventiger jaren mee begonnen. Door aankomst van de tweede generatie groeide drukkerij Econoom gestaag, in 1994 werd de nieuwe drukkerij aan de Stationsstraat in Beek in gebruik genomen. Inmiddels zwaait de derde generatie de scepter en is Drukkerij Econoom een begrip in de regio en daarbuiten.